Första måndagen i 2014års utmaning.

Det är riktigt, riktigt härligt med en ledig måndag, känns som ren bonus.

Idag när jag gick upp var jag ordentligt sugen på kaffe, men det gick ganska fort över.

Det här är första måndagen sedan jag startade den här utmaningen vilket innebär vägdag. Dagens resultat var 74,2kg och ett midjemått på 86cm. Det känns helt okej, det innebär att jag väger ca. 12 kg mindre än för två år sedan när jag startade med CrossFit och den sk. midjan är 10 cm mindre. Enligt WHO ska ett hälsosamt midjemått för kvinnor vara under 80cm så det är ett mål att sträva efter. 

Idag har jag ätit följande:

Smoothie till frukost av 200gr bär, 100gr turkisk yoghurt och en banan, mixades med kokande vatten och dracks i höga glas. I kapsel D-vitamin och 5 pecannötter.

Lunch: Feijoadan jag lagade igår på en bädd av spenat, lite citronolivoja och flingsalt. Jag åt Limepickles till. Då får jag tyvärr i mig lite konserveringsmedel, det är trist men annars innehåller burken, som finns att köpa på hyllan där kokosmjölken står, endast lime, salt och kryddor, och det är så gott, syrligt och starkt. Jag får väl lära mig att göra limepickles själv. Det var ca 400gr Feijoada och jag orkade inte äta upp. Tjoho!!!! Det är väl första gången i världshistorien för mig. Det var så oväntat att jag först trodde att jag var sjuk, att det var ett tecken på spirande magsjuka eller nåt. Coolt, jag lyckades låta bli att äta upp resten av portionen när jag blev mätt dessutom. Det är en sån seger! 

 

 

På eftermiddagen var jag och badade bastu, shit vad det blåste. Det var rena vildmarksäventyret att ta sig ut till holmen. Att bada från bryggan var inte till att tänka på. Jag fick huka för att få låg tyngdpunkt och låta vattnet skölja över mig när det kom en våg. Chockartad upplevelse, var inte riktigt beredd på den kraft en våg besitter och den kyla som drabbade mig när första vågen slog över min nakna, bastuvarma kropp. Fram emot eftermiddagen hade det lugnat sig så pass att jag fick två dopp ifrån bryggan innan vi åkte hem. Var tvungen att tramsa lite och ta en klassisk "naken fot mot vattenbild" här är den: (Man ser att det är kallt, tårna är lite röda :)) 

 

Efter badet skulle jag skynda mig lite till träningen, jag hade stoppat resterna av min Butternutpumpa, ca 200gr i en plastpåse och "marinerat" dem i lite citronsaft och flingsalt. Det åt jag som eftermiddagsmål innan jag åkte till träning.

 

Träningen gick så där. Skulle göra en Amrap på 14 min. av 6 frivändningar, 8 shuttleruns och 10 Hollowrocks. 7 varv hade varit fullt rimligt men jag satsade på 6 varv. Det gick inte, jag var alldeles för seg. Fick upp för mycket puls och då blev styrkedelen lidande. Det blev 5 varv plus ett extra lyft. Jag svettades massor. Jag vet inte om det är att jag inte riktigt fått upp farten efter att inte ha haft möjlighet att träna på 10 dagar i jul, eller på att jag kanske är lite, lite förkyld (det dunkar lite i bihålorna när jag böjer mig framåt), eller på att jag äter så lite av både protein och kolhydrater. Eller bara på att jag är allmänt lat i nuläget. Det är bara att köra på och se vad som händer.

Efter träningen åt jag lök, bladspenat och gröna linser "stuvad" i kokosmjölk. Det smakade ganska okej om än en aning tråkigt. Det var så grått och trist i färgen eftersom jag använt kung Markattas kokosmjölk som är 60%ig. Jag ska göra det igen fast med Santa Marias Creamy Coconut milk. För att skoja till maten lite tog jag en morot och ett snapsglas med saffransmajonäs. Jag doppade den råa moroten i majonäsen och knaprade på, det däremot var så gott att jag tog en morot till.

Idag har jag funderat på bacon. Inom Crossfit är Bacon ett livsmedel som man hyllar till den utsträckning att det trycks T-shirts av typen "Bacon and eggs buildt this body". Det är inte tu tal om att de kropparna är fantastiskt mycket snyggare och så mycket mer att föredra än förlagan som jag ofta ser på Bluefestivaler: "Beer Built this body" Men det är skillnad på Bacon och Bacon. Bacon är ju rökt sidfläsk och rökning är en konserveringsmetod för att fläsket skulle hålla längre på den tid då vi inte hade kylskåp och frysar. Sedan blir ju smaken dessutom helt underbar. Men idag penslar man eller injicerar fläsket istället med rökarom och tillsätter konserveringsmedel för att det ska hålla. Men Hallå! Hål i huvudet. Sedan tillsätts ofta E250, ett ämne som ska döda bakterien: "Clostridium botulinum är en bakterie som orsakar sjukdomen botulism, även kallad ”korvsjukan”, en sjukdom med risk för dödlig utgång vid relativt låga doser"http://traningslara.se/e250-ett-tillsatsamne-att-se-upp-med-del-1/  Den här tillsatsen anses långt ifrån riskfri och ur cancersynpunkt rekommenderas man at avstå från natriumnitriten. Änglamark och Tulip har ekologiskt bacon men det kommer från danska grisar och de har det inte bra. 

Kolla här på Scans bacon i 3pack 

Innehållsförteckning

Svålfri sida av gris, salt, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250, rökarom.

På Scans dyra Jägarbacon har man "glömt" att sätta ut rökarom:  Välputsad svålfri sida av gris, koksalt, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Scanprodukter innehåller endast svenskt kött och köttråvaror. 

Eftersom jag vill fortsätta äta bacon, det är ju så gott, kommer jag att fortsätta leta tills jag hittar äkta vara. Kanske Morpegrisen har rökt fläsksida så att jag kan skära tärningar av det istället och skita i att köpa bacon? Får kolla. För jag vill INTE köpa dyrt "bacon" som är vatten, fett, rökarom, antioxidationsmedel, E250 och en liten gnutta sidfläsk. 

Allt som jag äter ska vara mat.... Så är det. Nu ska jag googla och se om det finns något Veganskt som funkar ihop med Paleo, som är Vegeo alltså :) och som jag har hemma som jag kan äta till frukost. 

Nu sitter jag här och dricker the och skriver och har det väldigt gott, på radio är det en fantastisk Beatles-konsert med Janne Lundgren och Nisse Landgren. Helt okej avslutning på julen och i morgon är det tillbaka till jobbet, ska bli kul det med. 

/ Marie.

 

6 Jan 2014

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)